DPI Guide 

کاربر گرامی ورود شما را به سایت خیر مقدم عرض میکنیم. جهت استفاده از تمامی امکانات سایت باید عضو شوید. جهت عضویت اینجا را کلیک کنید.

DpiGuide.com
DPI Guide
ورود / ثبت نام
پنج شنبه 7 مرداد 1389
DPIGuide.Com :: مشاهده موضوع - وقتی برنامه‌نویسان نمی‌توانند باگ برنامه‌ی خود را پیدا کنند!!

مشاهده موضوع بعدی
مشاهده موضوع قبلی
ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع   تشکر کردن از تاپیک   Printer-friendly version
نویسنده پیام

melisa
Forum Administrator
Forum Administrator

عضو شده در: 14 شهریور 1386

[وضعيت كاربر:آفلاین]

پستتاریخ: سه‌شنبه 3 آذر 1388 - 00:48 پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول بازگشت به بالای صفحه

وقتی برنامه‌نویسان نمی‌توانند باگ برنامه‌ی خود را پیدا کنند

DpiGuide.Com

دباگ کردن برنامه یا همون پیداکردن محل خطا در برنامه، و سپس رفع کردن آن، یکی از کارهای اصلی یک برنامه نویس کامپیوتر است. فارغ از اینکه خطای برنامه مربوط به فرم نوشتن باشد (SyntaxError)، یا خطای هنگام اجرا باشد (RuntimeError)، یا خطای مفهومی باشد (Semantic Errors)؛ اگر برنامه‌نویس نتواند پس از تلاش زیاد برای پیدا کردن محل خطا، آن را بیابد، دچار یک سری علائم می‌شود.

این مشکل احتمالا برای همه‌ی برنامه نویس‌ها پیش اومده، شاید یادآوری این لحظات براشون کمی هم خنده‌دار باشه، ولی این‌ها اتفاقاتی واقعی هستند.

* احساس اعصاب خوردی و/یا خشم شدید
* به دنبال علت‌های غیر معقول گشتن (مثلا «کامپیوتر از من متنفره!») و یا اعتقاد پیدا کردن به چیزهای جادویی (مثلا «این برنامه فقط وقتی من کلاهمو چپه میپوشم کار میکنه!»)
* روی آوردن به برنامه نویسی اتفاقی (random walk programming): در این حالت برنامه نویس سعی می‌کند تمام راه‌های ممکن رو برای رسیدن به جواب را امتحان کند، بدون اینکه به دنبال خطای خود باشد. معمولا پس از نوشتن کدهای مختلف نهایتا کدی که او را به جواب می‌رساند می‌یابد، اما غافل از اینکه مسئله او راه حل‌های بسیار ساده‌تر (مثلا در حد یک خط) دارد.

اگر شما هم چنین علایمی رو هنگام debug کردن برنامه در خود مشاهده کردید، اولین کاری که باید انجام داد این است که سعی کنید از کامپیوتر فاصله بگیرید. هر وقت هر کدام از این علایم در شما دیده شد از پشت کامپیوتر بلند شده و بروید قدم بزنید. و وقتی دوباره احساس آرامش کردید به پای کامپیوتر برگردید. پس از اینکه دوباره پشت کامپیوتر نشستید به این مسائل فکر کنید: کد شما قرار است چه کاری انجام دهد؟ چه عللی ممکن است باعث به وجود آمده خطا شده باشند؟ آخرین قطعه‌ای از برنامه که درست کار می‌کرد کجا بود و بعد از اون چه تغییراتی داده شد؟

بعضی وقتها تنها گذشت زمان میتونه به پیدا کردن باگ کمک کنه. ما معمولا اینجور باگ‌ها را زمانی که از کامپیوتر دور هستیم و به ذهنمون اجازه‌ی آزادانه فکر کردن می‌دهیم، پیدا می‌کنیم.

برخی از بهترین مکان‌ها برای پیدا کردن این دست از باگ‌ها عبارتند از:

* داخل قطار یا اتوبوس
* زیر دوش در حمام
* در تخت خواب و دقیقا قبل از اینکه خوابتون ببره

(من بیشتر وقت ها تو خواب به ایرادهام پی میبرم Sad )

نکته‌ای که باید اضافه کنم اینه که در پیدا کردن یک باگ، که مدت‌ها ذهنتون رو مشغول کرده بوده، لذتی هست، که هیچ کجا نمی تونید پیداش کنید و این لذت رو تنها یک برنامه نویس میتونه درک کنه. Cool Very Happy

برگرفته از کتاب چگونه مانند یک دانشمند کامپیوتر فکر کنیم (اواخر ضمیمه‌ی الف)

DpiGuide.Com
خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی ارسال email مشاهده وب سایت این کاربر شناسه عضویت در Yahoo Messenger شناسه عضویت در MSN Messenger
تشکرها از این تاپیک
msaber(سه‌شنبه 3 آذر 1388 - 10:08), melisa از این تاپیک تشکر میکنم 

msaber
Gold User
Gold User

عضو شده در: 26 مهر 1386

پستتاریخ: سه‌شنبه 3 آذر 1388 - 10:08 پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول بازگشت به بالای صفحه

Laughing :happsmi: :happsmi: :happsmi:
آره يه جاي ديگه هم هست كه معمولاً جوابو ميشه توش پيدا كرد ولي روم نمي شه بگم ( اولش W داره Very Happy )
ولي جداً بعضي وقتا تا دو تا خونه اون ور تر مي فهمن كه يه جواب كشف شده حتي انشتين هم وقتي قانون نسبيت رو كشف كرد انقد بي جنبه بازي درنمي آورد ، :frown:
واسه يه لحظه حس مي كني مخي ( البته بگذريم از اين كه من كُلُهُم مخم Smile [ رجوع به شعر داخل امضاء] )

البته يه توصيه دارم ، شايد به بحثمون خيلي مربوط نباشه ،
ولي هر وقت حس كردي خيلي بلدي ( كه معمولاً بعد از حل يه معما و مسئله باهاش مواجه مي شي )
شعر پايين ( از مجذوب علیشاه ) رو براي خودت زمزمه كن ( يه كم هم سرتو تكون بده Very Happy )
خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی ارسال email مشاهده وب سایت این کاربر

sub
Gold User
Gold User

عضو شده در: 7 مهر 1387
blank.gif

پستتاریخ: سه‌شنبه 3 آذر 1388 - 21:01 پاسخگویی به این موضوع بهمراه نقل قول بازگشت به بالای صفحه

melisa, واقعا بهترین حسی که می تونی داشته باشی،همینه Very Happy با قسمت اولی کهmsaber, گفت هم 100%موافقم Sad
:happsmi:

با همین دستمال چرک تنهایی پاک کن.
خواندن مشخصات فردی ارسال پیام شخصی ارسال email
نمایش پستها:       
ارسال موضوع جدید   پاسخ دادن به این موضوع   تشکر کردن از تاپیک   Printer-friendly version

مشاهده موضوع بعدی
مشاهده موضوع قبلی
شما نمی توانید در این بخش موضوع جدید پست کنید
شما نمی توانید در این بخش به موضوعها پاسخ دهید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش ویرایش کنید
شما نمی توانید موضوع های خودتان را در این بخش حذف کنید
شما نمی توانید در این بخش رای دهید
شما نمیتوانید به نوشته های خود فایلی پیوست نمایید
شما نمیتوانید فایلهای پیوست این انجمن را دریافت نمایید

:: DpiGuide.Com Forums ::
تمام زمانها بر حسب GMT + 3.5 Hours می‌باشند
Forums ©

PHP-Nuke © 2004 Francisco Burzi
INP-Nuke

مدت زمان ایجاد صفحه : 0.15 ثانیه

:: DpiGuide.Com - Copyright All Rights Reserved By DpiGuide :: Info [at] DpiGuide.Com [dot] Com ::