| نویسنده |
پیام |
|
Stunt
Administrator

عضو شده در: 18 مرداد 1386
|
تاریخ:
پنجشنبه 23 اسفند 1386 - 00:57 |
|
آموزش مقدماتی کار با PhpMyAdmin روی Local :
از اونجایی که هیچ آموزش فارسی در مورد نحوه کار با PhpMyAdmin ندیدم ، این تاپیک و در حد مقدماتی برای شما آماده کردم . امیدوارم مفید باشه
در این تاپیک آموزش کار با PhpMyAdmin نسخه 2.9.1.1 به صورت کاملا مقدماتی داده شده است
پیش نیاز :
http://forum.dpiguide.com/ftopict-791.html
البته چهارچوب کلی PhpMyAdmin در نسخه های مختلف ( چه بر روی سرور و چه Local ) به یک شکل میباشد و از این راهنمای مقدماتی میتوانید برای نسخه های قدیمیتر یا جدیدتر نیز استفاده کنید
در حال حاضر آخرین نسخه 2.11.5 میباشد که از نظر ظاهر هیچ تفاوتی با نسخه ای که در این تاپیک آموزش میدهیم ندارد.
در صورتی که PhpMyAdmin و چه به صورتی که در لینک بالا توضیح داده شده و یا چه به صورت جداگانه نصب ندارید ، و همچنین قصد یا امکان نصل اونو روی کامپیوتر شخصی ندارید ، میتوانید از لینک زیر که نسخه Demo آنلاین PhpMyAdmin میباشد استفاده کنید
و مرحل کار را به صورت عملی دنبال کنید
لینک نسخه نمایشی آنلاین :
http://pma.cihar.com/STABLE
در صورت درخواست رمز عبور . از یوزر root بدون وارد کردن پسورد استفاده کنید
در صورتی که برای نصب Php از برنامه ای که در تاپیک پیش نیاز معرفی شده استفاده کرده اید
phpmyadmin از یکی از لینک های (بستگی به ورژن برنامه دارد) زیر برای شما در دسترس خواهد بود
http://localhost/home/mysql
http://localhost/mysql
http://localhost/phpmyadmin
PhpMyAdmin علاوه بر مدیریت MySQL ابزار خوبی برای یادگیری زبان SQL میباشد
شما در PhpMyAdmin هر فعالیتی که با استفاده از منو ها ( یا در اصطلاح Wizard ) انجام دهید ، کد SQL مربوط به آن فعالیت نیز برای شما نمایش داده میشود
همچنین شما میتوانید به جای استفاده از Wizard با استفاده از Import کردن کد های SQL نیاز خود را به صورت کامل بر طرف سازید
در این تاپیک ما نحوه ایجاد و مدیریت User , Database , Table را با استفاده از PhpMyAdmin خواهیم آموخت
سپس در تاپیکی جداگانه با استفاده از این اطلاعات یک Portal و یا CMS را روی کامپیوتر شخصی نصب و اجرا میکنیم که در این مورد در تاپیک بعدی توضیحات بیشتر خواهیم داد
ابتدا جدول مورد نظر را ایجاد میکنیم
ابتدا این نکته را در نظر بگیرید که در کلیه مراحل چه در ساخت جدول و یا بانک جدید ما collation را برابر utf8_general_ci انتخاب میکنیم
شما شما دقت داشته باشید که انتخاب collation بستگی به نوع جدول و داده هایی که قرار است در آن ذخیره شود دارد ، که بعدا در مورد این مسئله بحث خواهیم کرد
برای ایجاد Database جدید میتوانید از همان صفحه اصلی و کادر Create new database استفاده کنید ، و یا روی لینک Database کلیک کنید
در هر دو حالت در کادر اول همانند تصویر زیر نام Database را وارد کرده و سپس collation مربوط به آن را انتخاب کنید و در انتها روی Create کلیک کنید
در اینجا همانند تصویر زیر ما نام Database را برابر dpiguide و collation آنرا برابر utf8_general_ci قرار داده ایم
در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد ، Database ایجاد شده و ما وارد Database خود میشویم
در بالای صفحه کد SQL این مرحله برای شما نمایش داده میشود
|
کد:
|
CREATE DATABASE `dpiguide` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
|
در انتهای مطلب در مورد کاربرد کد SQL خروجی توضیح خواهم داد
حال صفحه Database شما که کاملا خالی میباشد برای شما نمایش داده شده است
همچنین در ستون سمت چپ هم Database شما موجود میباشد و شما میتوانید از طریق همین قسمت به Database ای که ساخته اید دسترسی داشته باشید
حال نوبت ایجاد Username میباشد
همانند تصویر زیر ، از لینک های بالای صفحه روی Server:Localhost کلیک کنید
تا به صفحه ابتدایی را باز کنید
( همان طور که گفتم ، راههای مختلفی برای دسترسی به هر قسمت در PhpMyAdmin وجود دارد . اما برای شروع من راه های عادی و ساده و میگم تا سردرگم نشید . بعد از کمی کار با این محیط با میانبور ها آشنا میشید و سرعت کارتون خیلی بیشتر میشه )
در این قسمت روی Privileges کلیک کنید
در صورتی که تا قبل از این User ای برای MySql تعریف نکرده باشید ، در این قسمت همانند تصویر زیر یوزر ROOT وجود دارد . که شما میتوانید از آن بدون نیاز به Password استفاده کنید
حال برای ایجاد User جدید روی گزینه Add a new User کلیک کنید
همانند تصویر زیر فرم را پر کنید
در قسمت User name شما میبایست User دلخواه خود را وارد کنید . بری مثال من یوزر dpiuser را وارد میکنم
سپس در قسمت Host شما میتوانید گزینه Any و یا Localhost را انتخاب کنید
در کادر مربوط به Password رمز عبور خود را وارد کنید . و در کادر Re-Type رمز خود را دوباره وارد کنید
نکته : در صورتی که میخواهید PhpMyAdmin به صورت تصادفی رمزی برای شما انتخاب کند ، روی گزینه Generate کلیک کنید ، سپس رمز ایجاد شه را در کادر Password و Re-type وارد کنید . و در صورتی که رمز را خودتان انتخاب کرده اید کاری به قسمت Generate Password نداشته باشید و کادر مربوط به آنرا رها کنید
من رمز عبور را به عنوان نمونه برابر 1234567 انتخاب کردم !
اما شما سعی کنید ساختار رمز خود را کمی پیچیده و همراه با ترکیبی از حروف و اعداد کوچک و بزرگ و .. انتخاب کنید
در قسمت بعدی یعنی Database for user شما میتوانید بانک و یا گروهی خاصی از بانک ها را برای یوزر خود انتخاب کنید
تا این یوزر تنها روی بانک هایی که شما انتخاب کرده اید قابل استفاده باشد. ما این گزینه را روی حالت پیشفرض یعنی None رها میکنیم ( این کار باعث میشه یوزر ما روی تمامی بانک های موجود قابل استفاده باشه )
نکته : در حالت آنلاین و روی سرور واقعی معمولا وظیفه ایجاد یوزر و انتخاب بانک به عهده Cpanel میباشد و مراحل کار کمی متفاوت میباشد
حال نوبت به قسمت Global privileges میرسد
در این قسمت ما میتوانیم برای این یوزر محدودیت ایجاد کنیم و سطح دسترسی و توانایی های یک یوزر را مدیریت کنیم
از اونجایی که فعلا بحث ما برنامه نویسی حرفه ای با PHP نیست ، با استفاده از گزینه Check All همانند تصویر زیر ، کلیه موارد را تیک میزنیم تا یوزر ما دسترسی کامل را روی بانک بدون هیچ محدودیتی داشته باشد
سپس از انتهاب همین قسمت روی کلید Go کلیک میکنیم
حال یوزر ما ایجاد میشود
در صورتی که به همان قسمت Privileges بروید ، یوزر ایجاد شده را مشاهده میکنید
حال به Database ای که ایجاد کرده بودیم برمیگردیم
با ورود به بانک پیام No tables found in database. هم ظاهر میشود
که نشان میدهد بانک ما هیچ جدولی ندارد
و زیر همان قسمت ، کادر Create new table on database وجود دارد که توسط آن میتوانید اولین جدول بانک خود را ایجاد کنید
حال برای ایجاد اولین جدول از این کادر استفاده میکنیم
نکته : در صورتی که میخواهید جدول خود را با استفاده از کد های SQL ایجاد کنید میتوانید از منو های بالا و گزینه Import استفاده کنید که م افعلا کاری با این گزینه نداریم و هدف آموزش PhpMyAdmin است
از همان قسمت Create new table on database ابتدا در کادر Name نام جدول خود را وارد میکنیم که من نام namelist را انتخاب میکنم ( دقت داشته باشید که MySQL و PhpMyAdmin به حروف بزرگ و کوچک حساس میباشد . اگر بخواهید به صورت حرفه ای عمل کنید ، بهتر هست کلیه نام ها را با حروف کوچک وارد کنید . همچنین شما نمیتوانید از Space استفاده کنید . و حرفه ای تر این است که از _ استفاده کنید )
سپس در کادر Number of fields تعداد فیلد های جدول خود را وارد کنید . من برای نمونه 2 فیلد را انتخاب کردم ( دقت داشته باشید که شما پس از ایجاد جدول هم خواهید توانست فیلد اضافه کنید )
سپس روی گزینه Go کلیک کنید
من دو فیلد id و fullname را برای جدول انتخاب میکنم
و فیلد id را به صورت auto_increment که همانند AutoNumber در Access میباشد قرار میدهم . و آنرا Primary Key جدول انتخاب میکنم
Type و دیگر مشخصات مربوط به جدول هم که از پیش آشنایی دارید باهاشون و من هم توضیح اضافه نمیدم
Collation مربوط به هر فیلد و تنظیم نمیکنم . و Collation کل جدول و برابر utf8_persian قرار میدم تا همه فیلد های جدول از همین Collation استفاده کنند
Engine هم برابر MyISAM قرار میدم
سپس با استفاده از گزینه Save جدول و ایجاد میکنم
حالا جدول ما ایجاد میشه . و کد SQL حاصل از عملیات ما نیز نمایش داده میشه
اگر از ابتدا ما همین کد و با استفاده از قسمت Import وارد میکردیم ، همین جدول با همین مشخصات ایجاد میشد
حال برای نمونه به صورت دستی رکوردی را در جدول وارد میکنیم
برای اینکار از منوی بالای همان صفحه روی گزینه Insert کلیک کنید
در صفحه جدید فیلد های جدول نمایش داده میشوند
که در مثال ما دو فیلد id و fullname وجود دارد
فیلد id و خالی میگذاریم . چون ما این فیلد و به صورت auto_increment ایجاد کردیم تا به صورت خودکار مقدار بگیرد ! با این حال شما میتوانید خودتان هم به صورت دستی مقدار بدید
من فیلد id و خالی رها میکنم و فیلم fullname و برابر Ahmad Samiei قرار میدم
سپس روی گزینه Go کلیک میکنیم تا رکورد ما در جدول ایجاد بشه
در صفحه جدید کد Sql حاصل از ایجاد رکورد ما نمایش داده میشه
حال برای مشاهده رکورد های جدول میتوانیم از منوی بالا و گزینه Browse استفاده کنیم
در صفحه جدید رکورد های موجود که در مثال ما تنها یک رکورد میباشد نمایش داده میشود که در کنار اون امکانات مربوط به ویرایش و حذف رکورد و عملیات های دیگر هم وجود دارد
امیدوارم براتون مفید بوده باشه
فکر میکنم با این تاپیک بتوانید کار خودتونو با PhpMyAdmin و محیط ساده و پرکاربرد اون شروع کنید
در طول آموزش قسمت های مختلفی و بدون توضیح به این فرض که شما خودتون آشنایی دارید رها کردم . به همین دلیل در صورتی که هر قسمت و متوجه نشدید میتوانید در همین تاپیک سوال کنید
ضمنا در مورد قسمت های دیگه هم اگر نیاز به آموزش یا توضیحات دارید ، در همین تاپیک عنوان کنید تا اضافه کنم
خوش باشید و موفق ...
احمد سمیعی |
_________________ احمد سميعي
iPixar.Com
|
|
|
 |
| تشکرها از این تاپیک |
|
guguri(یکشنبه 1 اردیبهشت 1387 - 17:48), blueboy(پنجشنبه 5 اردیبهشت 1387 - 22:29), 0liver(دوشنبه 6 خرداد 1387 - 10:01), mostafa(شنبه 18 آبان 1387 - 15:48), melisa(سهشنبه 28 آبان 1387 - 20:59), Elvis(یکشنبه 17 خرداد 1388 - 18:41), Stunt از این تاپیک تشکر میکنم |
|
|
Stunt
Administrator

|
تاریخ:
شنبه 31 فروردین 1387 - 23:41 |
|
|
|
 |
|
j4v4d
New User

عضو شده در: 2 خرداد 1387
|
تاریخ:
شنبه 4 خرداد 1387 - 07:48 |
|
سلام
آقا واقعا عالی بود
اگه میشه یه آموزش حرفه ای هم برای phpmyadmin بزارید
با تشکر |
|
|
|
 |
|
hosein6626
New User

عضو شده در: 28 آبان 1387
|
تاریخ:
سهشنبه 28 آبان 1387 - 16:05 |
|
چی می شد همه ی این مراحل را برای سرور واقعی هم می نوشتی |
|
|
|
 |
|
Coward
Forum Moderator

عضو شده در: 6 شهریور 1386

|
تاریخ:
سهشنبه 28 آبان 1387 - 16:17 |
|
hosein6626
هیج فرقی بین local و سرور حقیقی نداره |
_________________ عمار پتکی
در نبود آنچه که من نیستم, آنچه که هستم نیست
آنگاه که نمادی از امید در فنجان قهوه ات نمی بینی وآنگاه که در طالع این ماهت نیز خبری از معجزه نیست بدان که خداوند همه چیز را به دست خودت سپرده تا بهترين را به ارمغان بياوري |
|
|
 |
|
Stunt
Administrator

|
تاریخ:
چهارشنبه 29 آبان 1387 - 00:55 |
|
hosein6626,
در صورتی که روی سرور PhpMyAdmin نصب باشه مراحل همینه
اینکه روی سروری که شما استفاده میکنید از چه برنامه ای برای مدیریت MySQL استفاده میشه به مدیر سرور بستگی داره . اما معمولا روی بیشتر سرور ها از PhpMyAdmin استفاده میشه
اگر منظور شما دیگر برنامه های مدیریت MySQL هست . دقیقا اشاره کنید تا در مورد برنامه مورد نظر شما آموزش آماده بشه
PhpMyAdmin ساده ترین و ابتدایی ترین و در عین حال متداول ترین ابزار مدیریت MySql هست |
iPixar.Com
|
|
|
 |
|
momo
New User

عضو شده در: 12 مرداد 1388
|
تاریخ:
دوشنبه 12 مرداد 1388 - 11:02 |
|
ابید عرض کنم که در این مقاله به یک نکته توجه نشده است و آن در وارد کردن اطلاعات توسط فرم است که مطالب فارسی نویس در هنگام insert شدن در Database به صورت کدهایی ناخوانا درج شده است.
چگونه می توان این مشکل را رفع نمود. |
|
|
 |
 |
|
Coward
Forum Moderator

عضو شده در: 6 شهریور 1386

|
تاریخ:
دوشنبه 12 مرداد 1388 - 12:43 |
|
زمان اتصال به دیتابیس باید کد زیر را اضافه کنید
|
کد:
|
mysql_query("SET NAMES 'utf8'") ;
|
|
_________________ عمار پتکی
در نبود آنچه که من نیستم, آنچه که هستم نیست
آنگاه که نمادی از امید در فنجان قهوه ات نمی بینی وآنگاه که در طالع این ماهت نیز خبری از معجزه نیست بدان که خداوند همه چیز را به دست خودت سپرده تا بهترين را به ارمغان بياوري |
|
|
 |
|
Stunt
Administrator

|
تاریخ:
یکشنبه 25 مرداد 1388 - 18:05 |
|
momo,
اگر منظور شما دقیقا همان فرم Insert داخل PhpMyAdmin هست . این فرم همان اطلاعاتی که شما وارد کرده اید و با همان صورت فارسی وارد میکند
البته به شرطی که Collation مربوط به Table و Database و برابر utf8 همانند مثال بالا قرار داده باشید
اما گر منظور شما وارد کردن اطلاعات توسط فرمی داخل App یا وب سایت خودتون به وسیله PHP هست باید همانند مثال زیر عمل کنید
|
کد:
|
$link=mysql_connect($ServerName, $Username ,$Password);
mysql_query("SET NAMES 'utf8'", $link); mysql_query("SET CHARACTER SET 'utf8'", $link); mysql_query("SET character_set_connection = 'utf8'", $link);
mysql_select_db($DbName);
|
|
iPixar.Com
|
|
|
 |
|
|
|